Alternatives per a la gestió dels plàstics

Busquem noves estratègies d’economia circular

A ECOPAP (Economia Circular per a l’Optimització dels Plàstics Agroalimentaris del Penedès)  busquem solucions d’economia circular per reduir l’impacte mediambiental així com també l’impacte social i econòmic que representa la gestió dels plàstics.

El nostre pla d’acció s’emmarca a les comarques del Penedès  (Garraf, Alt i Baix Penedès, part de l’Anoia) on, gràcies als resultats del projecte Interreg Mediterranean Blue Bio Med, implementem metodologies de gestió de residus plàstics. Desenvolupen estratègies per a quatre cadenes de valor d’aquesta regió:

  • Denominació d’Origen (DO) del Penedès de producció de vins.
  • Denominació d’Origen Protegida (DOP) de Siurana de producció d’oli d’oliva.
  • Confraries de Pescadors.
  • Indicació Geogràfica Protegida (IGP) del Gall del Penedès.

De la idea a la realitat

Portem a terme un pla d’abordatge pràctic

L’equip de CREDA ha dissenyat una ruta estratègica per tal que ECOPAP pugui d’assolir els objectius marcats per cada cadena de valor:

L’anàlisi

Portem a terme un mapatge dels actors per tal d’identificar les necessitats de cada sector i conèixer projectes d’innovacions que puguin ser útils per a millorar la gestió dels plàstics.

Els tallers

Dissenyem i executem dues rondes d’activitats multiactor. La primera prioritza les necessitats que sorgeixen davant del repte de la gestió dels residus plàstics. La segona tanda de tallers treballa en la implementació d’innovacions.

La divulgació

Coordinem la disseminació dels resultats amb una agència de comunicació externa i a través de la plataforma digital que dissenyem.

Descobreix els tallers col·laboratius

Obrim el projecte a tots els actors

Portem a terme sessions de treball participatives per tal d’aconseguir conjuntament una millor gestió dels residus plàstics per al sector agroalimentari del Penedès.