Descobreix qui som
Junts impulsem l’economia circular
El projecte ECOPAP el formem una part de l’equip de CREDA. Som investigadors i investigadores especialitzades en diferents àmbits d’estudi que centrem els nostres esforços a aconseguir que el sector agroalimentari del Penedès sigui més resilient afrontant el repte dels residus plàstics.
INVESTIGADOR PRINCIPAL
Djamel Rahmani
Investigador Postdoctoral
Djamel Rahmani
Djamel Rahmani va obtenir el seu doctorat en Anàlisi Econòmica i Estratègia Empresarial a la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC) i el seu Màster en Màrqueting Agroalimentari a l’Institut Agronòmic Mediterrani de Saragossa (IAMZ). Des de l’1 d’octubre del 2017, va començar a treballar com a investigador postdoctoral al Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA-UPC-IRTA). Actualment, col·labora intensament en diferents projectes d’investigacions nacionals i internacionals (H2020) liderats pel CREDA-UPC-IRTA. El seu camp d’interès és la investigació del comportament dels consumidors relacionats amb els aliments, la nutrició, la salut i el medi ambient. Té una àmplia experiència en la valoració de les preferències i els comportaments dels consumidors basada en els mètodes de preferències declarades i revelades. A més, té experiència en la docència a la Universitat Politècnica de Catalunya (2017/2018) i a la Universitat de Santiago de Compostel·la (2013/2014 i 2014/2015).
CO-COORDINADOR
David Fernández
Investigador Postdoctoral
David Fernández
David Fernández Guerrero és doctor en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat d’Aalborg (Dinamarca). Els seus interessos en recerca se centren en dos àmbits estretament relacionats. En primer lloc, la coordinació entre polítiques d’innovació regionals, nacionals i transnacionals, i els efectes d’aquestes sobre el desenvolupament sostenible de la bioeconomia blava, a diferents regions. En segon lloc, l’efecte d’aquestes polítiques a la capacitat d’innovació del sector agroalimentari i el desenvolupament regional sostenible. En el marc del seu treball, el David combina metodologies de recerca qualitativa i quantitativa. Els primers inclouen mètodes d’entrevista semiestructurada i tallers participatius; els segons comprenen tècniques d’anàlisi estadística tals com regressió lineal i logística.
Equip
Martín Federico Alba
Tècnic de suport a la investigació
Martín Federico Alba
Sóc economista per la Universitat de Buenos Aires (Argentina), doctor per la Universitat Politècnica de València (Espanya) i expert universitari en avaluació de polítiques públiques (Universidad de Sevilla). A la meva trajectòria acadèmica i professional m’he especialitzat en la investigació econòmica del sector agroalimentari, en l’economia de la innovació i en la docència. He participat en més de 40 projectes de recerca aplicada relacionats principalment al sector agroalimentari i forestal en temàtiques diverses (com ara estudis de mercat en diversos productes; anàlisi econòmica de cadenes de valor i sectors productius; anàlisi de normatives i sistemes de control de pràctiques comercials deslleials); així com també en l’anàlisi-avaluació de polítiques públiques i plans estratègics vinculats a la promoció de la R+D+i i la transferència tecnològica; anàlisi d’accés a finançament europeu competitiu a nivell regional i sectorial i més recentment també m’he especialitzat en la quantificació econòmica dels sectors vinculats a l’Economia Blava. Pel que fa a publicacions, compte amb 5 articles publicats en revistes científiques indexades, 4 capítols de llibres i 14 articles de difusió publicats fruit dels projectes realitzats. Complementàriament, he presentat 18 comunicacions a congressos nacionals i internacionals. A més, acostumo a col·laborar freqüentment en docència amb diverses universitats. He estat professor a 4 universitats (UPC, UPV, UOC, UAB). Actualment, sóc també professor associat al departament d’economia i història econòmica de la UAB.
Cristina Escobar
Tècnica de Suport a la Investigació
Cristina Escobar González
Cristina Escobar és doctora en Màrqueting Agroalimentari i Sostenibilitat. Treballa com a investigadora i consultora al CREDA-UPC-IRTA des de 2007. La seva recerca s’ha centrat majoritàriament en estudis sobre la cadena de valor agroalimentària, el comportament de consumidor i l’anàlisi de mercats agraris. Està especialitzada en el sector vitivinícola i de l’aqüicultura. La seva motivació és contribuir a la sostenibilitat de el sector agrari i agroalimentària en el context europeu, amb un interès especial cap al sector agroalimentari català.
Saray Ramírez
Tècnica de suport a la Investigació
Saray Ramírez
Saray Ramírez és graduada en Biologia Ambiental amb Màster en Aqüicultura i predoctorada en Sostenibilitat. Dins el CREDA, s’encarrega, principalment, de projectes relacionats amb l’àmbit marítim-pesquer, participant en projectes relacionats amb l’ús de plàstics i la seva presència al Mediterrani, pèrdues i malbaratament alimentari al sector pesquer, revalorant productes pesquers i Economia Blava a Catalunya.
Manel Cuartielles Diaz
Estudiant de doctorat del CREDA
Manel Cuartielles Diaz
Manel és estudiant de doctorat del CREDA des de gener de 2024. Es va graduar en Ciències Ambientals a la Universitat de Barcelona, realitzant una breu estada d’intercanvi a la Universitat de Göteborg. Per continuar amb la seva carrera acadèmica, va estudiar el Màster Internacional de Desenvolupament Rural (IMRD) a la Universitat de Gant, realitzant el seu segon any i treball final a l’Institute-Agro Rennes-Angers, sobre la gestió de rius i la participació pública. A més, va participar en un cas d’estudi a la Universitat de Can Tho.
Les seves experiències en el món de la recerca se centren en la governança de recursos naturals, la seguretat alimentària, l’economia agrícola i el desenvolupament rural, amb un especial interès en els vessants més sociològics i ambientals d’aquestes àrees. També se sent atret per mètodes de recerca participatius, propers a les comunitats locals i que incloguin diversos actors.